Storebror ser dig… ända in i sängkammaren.

Har jag haft sex med män och kvinnor de sista 12 månaderna? Användes någon kondom då? Var det tillfälliga kontakter eller? Har jag nån att tala förtroligt med? Finns det någon som hjälper mig att handla när jag blir sjuk? Hur mycket väger jag egentligen? Svettas jag mer än fem timmar i veckan pga ansträngning? Äter jag grönsaker och rotfrukter mer än två gånger om dagen? Har jag tagit t.ex. kokain, LSD, heroin, amfetamin eller ecstacy under de senaste 30 dagarna eller var det kanske mer än 12 månader sedan? Händer det ibland att jag snusar? Orkar jag kliva upp ett trappsteg för att komma på bussen? Har jag använt en hel dag på att försöka vinna tillbaka pengar som jag förlorat på spel? Har jag någon gång under de senaste 12 månaderna försökt ta mitt liv eller kommit i den situationen att jag allvarligt övervägt att ta mitt liv? Susar det i mina öron? Har jag eksem? Upplever jag att jag gjort nytta de senaste veckorna? Kan jag springa 100 meter? Har jag hörapparat? Vad jobbar jag med? Vilka är mina huvudsakliga arbetsuppgifter? Hur många glas sprit klarar jag av på en kväll? Fler än sex stycken?

För att vi ska slippa fråga dig så mycket, Lilla Blå, har vi redan registrerat din ålder, ditt namn, din bostadsadress, ditt medborgarskap osv. Vi hoppas du besvarar frågorna så snabbt som möjligt. Vi kommer nog tillbaka till dig i framtiden också för att kolla upp dig vidare. Du är en av 113 500 slumpvis utvalda männsikor i Sverige som vi kartlägger för folkhälsans skull. Men var lugn, du kommer att vara helt ANONYM!

Kära Statistiska centralbyrån. Kyss mig i arslet!
Mejlar jag dem rart tillbaka.

irony

13 kommentarer

Under Uncategorized

13 svar till “Storebror ser dig… ända in i sängkammaren.

 1. … och när jag läser DN på nätet idag ser jag en annons som får mig att häpna, en annons för glasögonbågar: Carrera CA 5513, ett par bågar jag tittat på för någon dag se´n … En r i k t a d annons alltså .. Hur fan vet ”de”, Storebror, vad jag glor på? när jag loggar in på min DN-tidning?
  Kyss mig i arslet … just det.

  Men du får en KRAM!

 2. Reblogga detta på SKATANS TANKAR och kommenterade:
  … och när jag läser DN på nätet idag ser jag en annons som får mig att häpna, en annons för glasögonbågar: Carrera CA 5513, ett par bågar jag tittat på för någon dag se´n … En r i k t a d annons alltså .. Hur fan vet ”de”, Storebror, vad jag glor på? när jag loggar in på min DN-tidning?
  Kyss mig i arslet … just det.

  Men du får en KRAM!

 3. Ko

  Kyss mig i arslet!

 4. Alla är så coola. Så tuffa. Jag min mes svarar snällt och tänker att det har ett eget, högre syfte än jag förstår. Att jag MÅSTE svara. Fast jag brukar dra på det tills jag får en påminnelse. Det är väl ändå något? Lite, lite tufft va?

 5. Äntligen är vi fler som säger ifrån 😃Mer kraft åt fölket!

 6. SCB är inte din fiende. Etiken hos den typen av institutioner är fortfarande hög (till skillnad från övriga aktörer på den otäcka informationsmarknaden är de villiga att dela med sig av sin data fritt, bara en sådan sak). Tyvärr går inte samma sak att säga om polis och signalspaningsmyndighet samt privata säkerhets- och annonsbolag, som hela tiden eftersträvar att lägga vantarna på allsköns data av privat karaktär, på lagliga vägar eller andra och utan din vetskap. Att Sveriges riksdag på ett ytterst osmakligt sätt möjliggjort för öppnande av nationella databaser som tidigare använts uteslutande i forskningssyfte (ex dna- och stamceller från spädbarn) för data-mining i samband med brottsutredningar, bör dock stärka dina misstankar gentemot den så frikostigt utlovade anonymiteten ytterligare.

  Du gör nog kanske trots allt rätt i att spela tight, alltså. Men den logiska följdsatsen av det är naturligtvis att du genast bör ge upp ditt virtuella liv, för det är överhuvudtaget inte skyddat av någon anonymitetsgaranti. Och det senaste i kartläggningsalgoritmer vet med största säkerhet redan svaret på alla de där frågorna om dig. Kanske att SCB med fördel bör börja köpa enkätsvar från ett av ovan nämnda s k ”säkerhetsbolag” och därmed bespara dig obehaget att få reda på vad de får reda på om dig?

 7. Det gjorde du helt rätt i 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s