Farbror Göstas horoskåp

 Det var oerhört länge sedan och jag vet att det finns en och annan därute som undrat om gubben dött. Det har han inte, den käre Farbror Gösta. Tvärtom är han vid full vigör. Hans senaste utflykt på cykel världen runt har fått honom att inte bara komma i kontakt med suspekta fruntimmer och monsunregn; det har även skänkt honom förnyade insikter i den planetära mysticism han så ivrigt omhuldat sedan unga år. Dock har det gamla horoskåpet fått besök av husbock så Farbror Gösta har varit fullt upptagen i förhandlingar  med både Anticimex och Vintergatan. Nu tycks dock ordningen vara något så när återställd och Fabror Gösta har skådat ett lungsiktigt ljus i den astrologiska tunneln. Han låter meddela att följande glasklara profetia främst riktar sig till dem födda i motljus under efterkrigsåren.

”Rycker det konstigt i tidigare oanvända muskler när doften av vårmyllan når dig är det dags att omedelbart erotisera. Tillfället får ej försittas då följderna troligen blir en återgång till den trista fåne du var i småskolan. Brödkavlar kan användas till mycket. Glöm inte gå i kyrkan, kaffet är ofta gratis och aukustiken ypperlig. Bergsbestigningar och orientering i stadsparker är alla lämpliga sysselsättningar när vinterns tunnslitna kondom lossnat från ditt sinne likt skalen på en lök. Nu och endast nu flyger husflugan baklänges iförd rosa tyllkjol. Vodka är bra mot akne. På åkern kan man odla en ny framtid. Med ärtor i påsen kommer du långt. Fröjdas däråt!”

Och med dessa klokskaper får vi låta oss nöja för tillfället. Farbror Gösta ägnar aftonen åt att prova badkläder inför den stundande säsongen och vi säger ”tack Farbror Gösta” och gratulerar honom till hans nya fasta sätesmuskler.

Annonser

8 kommentarer

Filed under Farbror Göstas horoskåp

8 responses to “Farbror Göstas horoskåp

  1. Ska man dricka den eller badda angripna partier?

    • Det beror på om man är född i motljus eller ej, svarar Farbror Gösta. Vilket som är vilket går han däremot inte in på. Har du mycket akne? Du kanske kan prova dig fram vilket som är bäst? Rapportera gärna hur det går.

  2. Skåda ljuset känner jag att jag vill ropa! Så skönt att äntligen få visdomsord.Jag förstår att Farbror Gösta utrotar andra husbockar. Det räcker med en i varje familj, har jag märkt.

  3. Oh yes! Som jag har väntat!!. Nu känns livet åter lättare att leva – tack kära, kära farbror Gösta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s