Kafka Country eller hur jag lärde mig älska bomben!

Den danska brukar jag förstå någorlunda men den svenska?! De danska myndigheterna kan man kontakta och få någorlunda klart besked av men de svenska? Och när Danmark säger si och Sverige säger blir man ju minst sagt tveksam. Letar svar på frågan igen. Får två olika svar från respektive länders skattemyndighet. Plus ett tredje som man vet är genomfalskt men som används för att hålla folk på mattan. Ja, när det här sker blir jag förutom tvärarg, frustrerad och galen även misstänksam och rentav lite… anarkistisk.

I Danmark finns det fler lagar än i Sverige. Dock har man lyckas behålla en viss cowboy-mentalitet där. Framför allt mot Sverige. Det är också förståeligt. Gamla tant Svea förtjänar ibland att få kjolen neddragen inför resten av världen.  Maken till självgod byråkratkärring alltså…

I Sverige är man världsmästare på att uttrycka sig otydligt i informationstexter. Du ska betala här men egentligen ska du betala där. Fast du är skattepliktig där men egentligen är du skattepliktig här också. Fast ändå inte. Men om du är si eller så är du inte alls skattepliktig. Men kolla för säkerhets skull att du är skattepliktig ändå. Här eller där eller både och. Det där är inte skattepliktigt här men där. Men just i det här fallet så kan det vara så att du nog ska betala lite här också. Eller få tillbaka. Eller inte. Hahaha, vi bara luras. Kryssa i rutan och dö! Vänta bara, vi är skatteverkets utsända och vi bombar dig åt helvete innan 1 maj eller 30 juli eller i december 2019. Du kommer aldrig att känna dig säker. Vill du ha information? Läs våra sju kilometer långa texter som ingen förstår. Inte ens vi själva. Grattis! Lycka till! Välkommen till Kafka country! Vi våldför oss på din hjärna tills den ligger som utspilld vattvälling i byråkratins rännsten.

Det är söndag. Jag tänkte jag skulle deklarera. Men nu skiter jag i det här. Nu måste jag fan ha ett stort glas rödvin. Kanske två. Ett för varje land. Ett för varje skinkhalva. Och så nåt däremellan.

Annonser

13 kommentarer

Filed under Uncategorized

13 responses to “Kafka Country eller hur jag lärde mig älska bomben!

 1. Nu är jag en enkel människa,som kryssar i ”godkänner” en gång om året. Men av ditt och andras vittnesmål kan man lätt få intrycket att det svenska skattesystemet egentligen är ett bidragssystem för tvångsneurotiker,som av egen fri vilja utbildar sig till skattejurister.

 2. Emellanåt vill jag skicka svenska byråkrater på arbetsläger där de lär sig kommunicera, dvs kunna konsten att förmedla sitt budskap så att mottagaren just tar emot och inte får majonäshjärna och vill självdö.

  Puss på dig, må rödvinet nått skinkhalvorna och livslusten funnit lilltårna

  • Jag var så upprörd så jag kunde inte ens stava till Kafka, märker jag… Nå, nu blir det Sopranos-käk. Har stått i köket en timme och slängt med grytorna, det lugnar nerverna.

 3. Fick ett mindre psykbryt igår när även jag skulle deklarera. I år krävs jag på en bilaga för en gigantisk akiteaffär på 812 kronor. Men det är lögn i h-vete att förstå vad jag ska skriva i och hur. Funderar allvarligt på att gå i landsflykt, men det är tveksamt att det är värt det för 812 kronor.

  • Vi borde göra revolution. Utan pardon. Dessa jädrans paragrafryttare och pappersgalningar!

   • Funderar på att göra som den lille försynte mannen som på den tiden det begav sig med pappersdeklarationer begrundade sina siffror han så mödosamt plitat ned, tvekade en stund och sedan rappt strök ”På heder och samvete” som istället skrev dit ”Med vänlig hälsning”,

 4. Hej systrar!
  Herregud så glad jag blir!!!
  Jag trodde alla andra slängde in sina deklarationer sådär lite med vänster hand och att det bara är jag som tycker det är fullständigt obegripligt alltihop. Jag är inte så pantad som jag trodde. Skönt att ingå i en grupp.

  Visomhatardeklarationergruppen.

 5. dr. no

  Rekommenderar Zolas ”den stora gruvstrejken”, och då främst partierna med ryssen som med glödande blick talar tyst om Bakunin – dödsängeln…

 6. Då vet vi vad som väntar! Yngsta fröken bor i Sverige men är anställd av ett danskt bolag. Förstår varför hon muttrade så förbaskat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s