Farbror Göstas horoskåp

farbror-gostaFarbror Gösta har äntligen lirkat ut en ny universell sanning ur sitt unkna skåp, horoskåpet kallat. Denna gång främst riktad till den som någon gång vält omkull ett djur i skogen av misstag, eller burit hand på sig själv i ottan.

”Det susar i säven och oron tar fart. Hårdrock löser ingenting men det gör det ju sällan. Se till att äta mer av de långsmala fibrerna och lufta skorna. Om blodstockning inträffar,  klä av dig allt. Vädret är som det är. Dina många mardrömmar torde härröra från vimsigheter du borde avstått från förra veckan. Känner du ånger så minns att detta lätt ger dålig hy. Försök därför finna den gyllene medelvägen och sanda ordentligt, klantarsle. När våren närmar sig kör du över en hare. Grovhångel i sikte men ingen vinstlott. Gå till tandläkaren!”

Vi i publiken säger som vanligt ”tack, Farbror Gösta” och bugar oss unisont mot asfalten. Men Farbror Gösta märker inget, han har glömt stoppa in sitt argusöga av emalj.

15 kommentarer

Under Farbror Göstas horoskåp

15 svar till “Farbror Göstas horoskåp

  1. Jag tänkte boka av tandläkaren och satsa på lite grovhångel istället… Sanda lär jag inte behöva och klantarsle? jorå, ibland. Mardrömmarna var av rätt vimsig karaktär, men gällde inte mig så jag hoppas det var sanndrömmar, kunde vara kul att se uppföljaren på en av dom… Jag bugar mig själv, och ändå unisont, mot grusgången och tänkte egentligen bara tala om att tjärveden doftade alldeles djuriskt gott idag när jag högg upp lite splintar till själva upptändningen… av pannan alltså, själv har jag ju inte kommit till lätt hångel än…

  2. Äntligen! Mitt i prick!

  3. Han kan sina stjärnor den gode Gösta!

  4. annapanna51

    Jag har gått och känt ånger för något och detta har gjort att mitt skenben har torkat ihop! Tack! Jag måste skärpa mig nu, sluta ångra mig, ihoptorkade skenben är inte alls trevliga.

  5. Att hårdrock inte löser allt det håller jag med om. Men fasiken vad skönt det är att dra på stereon och slippa höra tandläkarborren hos grannen. =)Sist vid blodstockning prövade jag metoden släng kläderna men då kom grannarna med tjocka filtar istället så då blev det bara värre.

  6. MG: Grrr, du och din tjärved. De andra stackarna härinne fattar väl nada men jag vädrar med lilla nosen, jag. 😉

    Dr No: Jaså? Vad bra…tror jag.

    Znogge: Farbror Gösta citerar gärna Strindberg: ”Jag är en djefla man som kan många konster”.

    Annapanna51: Helt förkastligt, enligt Farbror Gösta som istället tipsar om att smörja in benen med kubansk rom och extrasaltat smör och sedan låta verka över natten. Har aldrig testat själv men så brukar mina skenben också sköta sig.

    Lena: Du bor granne med en tandläkare??? Farbror Gösta råder dig att se upp.

  7. Jag har varken vaellt omkull djur i skogen… av misstag alltsa.. sa jag kaenner mig inte traeffad… denna gang. Lev vael! och Glom Inte Att Sanda!

  8. Skatan: ”När Skatan går i skogen och välter djur så gör hon det med avsikt” – gammalt djungelordspråk.

  9. Tjena!
    Vi känner inte varandra, men jag tänkte ändå be dig om en tjänst.
    Jag har just lagt ut min novellsamling till försäljning på vulkanförlaget. Nu behöver jag lite marknadsföring.
    Kan du tänka dig att recensera min bok på din blogg? I så fall behöver jag din mailadress. Jag tänkte skicka boken till dig som word-fil.

    Med Vänlig hälsning, Olof

  10. Olof: Grattis! Jag såg precis ditt eget blogginlägg nu på morgonen. Du når mig på lillablabloggen at gmail punkt com

  11. Tack!
    Nu känns det bättre!

  12. Tjena!
    Vi känner inte varandra, men jag tänkte ändå be dig om en tjänst.
    Jag har just lagt ut min porrnovellsamling till försäljning på vulvanförlaget. Nu behöver jag lite marknadsföring.
    Kan du tänka dig att recensera min bok på din blogg? I så fall behöver jag din mailadress. Jag tänkte skicka boken till dig som word-fil.

    Med Vänlig hälsning, dr. no

  13. Pseudonaja: Bra.

    Dr No: Plagiat, min käre Dr No? Tött tött tött…

  14. Plagiat? jag? Aldrig! Det där inlägget skrev jag den 9 februari, men på grund av dålig postgång från min vulkan-söderhavsö kom det inte fram förrän idag. Jag har nu gjort mig av med min förre assistent, och verksamheten flyter åter på i god ordning.

  15. Vadå fattar nada, doppa näsan i nyhuggen tjärved… går verkligen inte alla igång på det? Nu är jag förvirrad!!!

Lämna en kommentar