Jävla mysig tid vi lever i

Det är en sån människofientlig tid vi lever i. I Alabama har man tydligen beslutat om totalt abortförbud, t.o.m. efter våldtäkter. I Brunei beslutade sultanen Hasse Anal* eller vad han nu heter att homosexuella skulle stenas till döds. Nåt med argumentet att homosexuella inte var normala. Nej, det är mer normalt att vara en av världens rikaste snubbar och bo i världens största kåk (1 800 rum!) och vara envåldshärskare. När världen protesterade genom att hota med att bojkotta hans lyxhotell (!) backade Hasse Anal något. Men dödsstraffet kvarstår. Dock utan stening. Jävla mysig tid vi lever i!

Minns när kollegorna bänkade sig framför TV:n och serien Handmaid’s tale. Den var ju så hemsk – hemsk och bra. Jag såg tre avsnitt och höll på att spy. Den var inte hemsk och bra – den kändes hemsk och snart verklig. Det var val i Sverige just då. Tongångarna hos KD och SD och fan vet vilka lät ju  – och låter fortfarande – som om det skulle kunna bli  verklighet för kvinnor en dag. Jävla mysig tid vi lever i!

mysig tid

Och så allt detta eviga, gnöliga, ängsliga, ensidiga fokus på den personliga skulden och det individuella ansvaret. Det som snävar av tillvaron allt mer för den enskilde. Som enskild ska man ta ansvar för miljöförstöringen. Flyg inte! Ät inte det och det! Köp inte plastkassar! Ta inte bilen! Slösa inte på vattnet! Känn skuld! Känn pekpinnen upp i stjärten! Allt är DITT ansvar. Håll dig ajour med de senaste larmrapporterna. Var alltid beredd på att nån annan vet mer än du och beskäftigt klandrar dig därefter. Känn skulden brutalknulla dig i alla hål. Jävla mysig tid vi lever i!

Igår stod jag i affären och hade glömt min tygkasse. Köpte alltså en plastkasse och fick mig en uppsträckning av kassörskan. Vad ända in i helvitte…?! Jag stirrade så länge på henne att hon till slut kände sig föranledd att själv ”erkänna” (ja, hon sa så… hon erkände – som om hon stod inför rätta) att hon själv hade för många plastkassar där hemma. Det var ju så skamligt. Jag skulle ha frågat henne om det är skamligare än att stena ihjäl folk? Eller tvinga kvinnor att föda efter en våldtäkt? Men jag kom mig liksom inte för. Jag är ju lika menlöst svensk och passiv som hon. Men det är allt en jävla mysig tid vi lever i!

Och ute skiner solen. Fåglarna sätter på varandra. Skiter i skallen på folk. De vet minsann hur man ska leva livet.

*Hassanal hette han visst. Fick googla. But same same.

Annonser

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “Jävla mysig tid vi lever i

  1. Vi skulle ha blivit fåglar istället…
    Jag håller med dig i varenda stavelse! Förbjud idioti och övergrepp, så hade mycket kommit av sig själv. Allt skambeläggande blir kontraproduktivt, grupper ställs mot varandra.
    Nu får jag ta en kopp kaffe i solen och lugna ner blodtrycket lite, tror jag.

  2. Ja. säger bara det. Håller med.

  3. Jag är en som också glömmer att ta med kassen och köper en plastkasse men som men liten ursäkt så använder jag den till soppåse sedan så jag känner mig inte så väldigt skyldig. Jag sliter inte så mycket på miljön när jag sitter här i skogen. Flugit har jag inte gjort på 10 år och jag kör bil bara en gång i veckan och all mat jag får tag i äter jag upp. Skogens bär och mina egna odlingar ger mig rätt mycket mat så en och annan plastkasse kan väl vara mig förlåtet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s