Rutinerat

20180929_115554

Varje vår reser Porr-Rune till Paris. Ensam. Det har han gjort i 18 år. Porr-Rune gillar rutiner. Väl i Paris söker han upp samma restaurang och bokar ett bord utanför, i det lilla hörnet. Där sätter han sig och väntar på henne. Samma dag varje år. Samma rutin. I 18 år. Inte en enda gång har hon dykt upp. Men skam den som ger sig, tänker Porr-Rune rutinerat. Han har tänkt samma tanke i 18 år. Kanske är han lite tröttare i år men tankarna går i samma banor som alltid. Det är i Paris han ska möta henne, kvinnan som ska få honom in på en annan bana, hans sanna bana. Den utan porr.

Porr-Rune fick sitt öknamn hemma i Sverige, i trakterna där det viskades om att den där Rune, han var nog ett riktigt äckel. Hela ladan full med porrtidningar, porrleksaker, porrfilmer och attiraljer made in Taiwan och made in Hong-Kong. Porr-Rune började samla redan 1971, när han var i sena tonåren. Till slut blev samlandet en mani. Han hade till och med grävt en jordkällare för att kunna förvara de mer exklusiva varorna i aluminiumlådor som han prydligt staplat därnere. Porr-Rune hade en vild fantasi som aldrig tycktes mattas. Den fick sin näring från blanka magasin med blanka kön i närbild, blanka underkläder och blanka kroppsvätskor. Porr-Rune gillade när det var blankt. Han hade aldrig legat med en kvinna. I år skulle han fylla 67.

Länge hade han närt den här drömmen om kvinnan som var annorlunda. Hon som var verklig, av kött och blod. Hon som talade franska och inte luktade plast. Hon som skulle möta honom i ett hörn av den franska restaurangen och följa med honom hem till den svenska landsorten. Han skulle bränna ned ladan då. Det hade han redan planerat. Jordkällarens öde var lite mera vagt men det kunde han tänka på senare. Inte nu. Nu satte han sig i hörnet och väntade. För nittonde gången…

Lämna en kommentar

Under Gubbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s