Bottenslam

söndag

Jag har överlevt den här konstiga, långa sommaren. Den som började keligt smeksam i maj för att sedan bli en överdos av unken overklighet där skogar brann i veckor, vattnet luktade ruttet och allt vissnade ned. Det fanns stunder när jag trodde jag kokat sönder inifrån. När de första regnen kom i augusti var det som att få en ny kropp. En lättnad skön som en orgasm.

Sverige luktar annorlunda idag. Det luktar av sånt som kryper upp till ytan efter en lång, lång värme. Bottenslam. Människors tankar tycks förgiftade, slingrar sig ut som allt djärvare giftormar. Sånt som inte tidigare var rumsrent, sånt som tidigare inte gick att säga eller ens tänka… det vältrar sig nu öppet i dagsljuset, i offentlighetens rum. Man tvingas förhålla sig – vare sig man vill eller ej, vare sig man vet hur eller ej.

Jag räds den blinda dumheten mer än någon mastermind. Och mitt i alltihop konstaterar jag att jag snart, för första gången på 16 år, får vara ledig fyra veckor i ett sträck. Som en riktig svenne. Om några dagar lämnar jag den här konstiga lukten. Jag litar inte på en käft längre. Jag funderar på hur många månader sedan det är som jag sov en hel natt. Jag vill gärna mota bort tanken på att det här bara är början på något värre. Att inte ens jag lär komma undan. Hur mycket jag än lämnar landet.

Annonser

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Bottenslam

 1. Som alltid beskriver du känslor som jag inte tror du ärvensam om att känna efter denna tropiska sommarvärme och torka och bränderna som bara fortsatte och fortsatte och valrörelsen och all dessa röster som ropar högre och högre och skriker och den undergångsstämning som allt i kombination framkallar. Man talar om ”troll” men det är ett alldeles för gulligt namn på dessa monster som verkar kunna locka alla Sveriges dumskallar för hur kan annars så många kunna tänka sig att lämna all anständighet och demokratiska värderingar och rösta på dom och hur kan de värsta ges utrymme att marschera på våra gator och .. ja jag är mångordig men det finns egentligen inte ord för vad som händer. Jag är skiträdd.

 2. Det är en gruvsam och farlig tid som lurar på oss. Känns inte alls bra

 3. benved

  Vet inte hur jag lyckats missa din blogg. Nåja, nu är ju ordningen återställd och jag kan läsa tillbaka. Det blir en del av novembers nöjen.
  Tyvärr är min mer eller mindre insomnade blogg inte kul nånstans, men om jag får en läsare kanske jag kan skärpa mig.
  Resa är ett måste, fast att sitta still är också bra. Imorgon tar jag en kort tur söderut i ett ganska trist ärende, som kanske, kanske kan bli en positiv vändningen för en ung person.
  Eva

  • Hej Eva, ja, jag är ju uppenbarligen lika insomnad som inte ens svarat på din kommentar… förlåt. Och ett försenat välkommen till bloggen. Som ju borde ta fart igen, kan jag tycka. Men livet har ju en tendens att komma ivägen ibland. Hoppas din resa söderut avlöpte väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s