Måsporr och valupptakt

På taket till huset tvärs över gården sätter måsparet på varandra – igen! Jag blir lite avis, det ska erkännas. De håller på hela dagarna. Kommer bombis att bli en helt ny måsarmé av de där två. Om hon inte är på pillren förstås. Sånt vet man ju aldrig med fruntimmer…
Det är nåt märkligt i luften idag. Jag förstår det när jag står i affären och tjackar upp mig på flera kilo bönor och linser. Ska jag bli sund nu? 
Går hemåt. Ser till min belåtenhet att absinthen jag kokat hela vintern och hällde ut i ån inatt nu jäser så fint i vårsolen. Festen kan börja! Nu vore det väl fan om det inte skulle bli lite fart på den här gamla byhålan!
20180506_111917
Sossarna håller valupptakt i parken. En ensam kvinna på scenen med aukustisk gitarr. Tre stycken i publiken. De sitter nog mest där för att äta upp glassen. Hela tillställningen är tryckande pinsam.
Jag kliver förbi med mina elva kilo bönor och blickar strängt mot scenen. Kvinnan sjunger nåt om solidaritet. Jaja, det är så dags nu…  
Det blir en orgie i bönor och linser till middag ikväll. Och en p-rulle från 1970. Allt är väl måsarnas fel. Eller ja, jag vet inte om det är en p-rulle. Men jag hoppas. Det är svartvita bilder på ett kopulerande par på baksidan. Det verkar ju lovande. Och så står det nåt om censur i Storbritannien. Och manus av Henry Miller. Det blir nog bra. Eller så blir det nåt annat. Hur som, man överlever.
Jag läser som bäst Hunter S. Thompsons bok om Hells Angels. Hunter brukar ha hyfsad stil men den här boken är lite seg av och till. Mycket årtal och namn och rabblande. Han vill förklara saker och ting. Sätta in HA i politiska kontexter och annat. Själv vill jag bara att det ska svänga. Men jag ger honom en chans till. Skärper han inte till svänget åker han tillbaka in i hyllan. Livet är för kort för halvtaskiga böcker.
Jag läser i nån kvällsblaska att spindlar hatar citron och gnider därför triumfatoriskt in fönsterkarmarna med gult för att slippa fanskapen. De kliver glatt in och lyfter på hatten, totalt oberörda. Nu har nån annan kvällsblaska skrivit om att man ska spreja ättikssprit överallt. Då håller de sig väck. Så jag införskaffar en stor flaska. Är det sprit som ska till så är det sprit som ska till, tänker jag. Och duger det inte med ättika så har jag gammelfaster Ursulas lilla Beretta i en skokartong under sängen. Den är nysmord. Jag smörjer den varje måndag klockan elva om förmiddagen. Man vet ju aldrig.
Nu ligger måsarna med varandra igen.
Så fjädrarna ryker.
Kåta fän.
Usch!
Eller nåt.
Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Måsporr och valupptakt

  1. Själv läser jag en bok om en av Erik VXs frillodöttrar. Man skulle kunna tro att sånt borde svänga men det är faktiskt ganska dött. Sedan fler hundra år. Mer svänger det om måsarna på vårt tak. Här också alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s