När det mås på ett eller annat sätt

Två prylar just nu: magen i olag och mardrömmar om nätterna. Hänger de ihop, undrar jag? Jag har nästan alltid haft en mage i topptrim. Resten kan ha varit skit men magen har alltid funkat. Nu talar den högljutt om för mig att det är dags att ta hand om den. Jag vet ju att jag inte skött mig under ett par tre veckor. Det är inget mysterium liksom. Jag får digga läget, styra upp skutan. Men mardrömmarna… ena natten hemsöks jag av min far som försöker döda mig. Andra nätter är min mor på besök och jag pinar henne så våldsamt att hon brister i gråt. Fy fan. Jag vaknar kallsvettig, måste gå upp, magen bråkar, jag sitter där på muggen om natten och huttrar, tänker: vad är det här?

Våren är på ingång. Måsparet på hustaket sitter där för tredje året i rad och diskuterar något äktenskapligt. Kanske är det inte ens samma par som tidigare år? Vete tusan hur länge måsar lever men ungar får de och alltid intill samma skorsten. När ungarna väl anlänt brukar de lugna sig lite men innan dess är det ett jäkla skrikande. Jag gillar måsar som skriker. Till skillnad från människor…

20170823_115651

Ibland tänker jag på det där huset i Inverness som var till salu och som jag ramlade över förra sensommaren. Hur hade mitt liv blivit om jag köpt det, flyttat dit och suttit och glott ut över floden varje dag?

20170823_115703

Troligen för jäkligt.

Men jag gillade tanken på att vara en av de gamla gubbarna som stod till midjan i vattnet och fiskade. Gå hem till huset, lukta lite vått ylle, ta mig en virre varje kväll framför brasan. Dela fisken med katten.

Men jag är ingen gubbe. Och jag har ingen katt. Och inte stålarna som ska till för att köpa mig ett viktorianskt hus i skotska högländerna.

Men jag har en dålig mage. Och skrikande måsar.

Annonser

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “När det mås på ett eller annat sätt

  1. Ja det hänger säkert ihop. Man får ihop saker och ting i sömnen när man sover ytligt så man kan bli mörkrädd. När jag fick min EPmedicin som jag mådde dåligt på var det väldigt knepiga drömmar.. huvva. Hoppas att det rättar till sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s