Till och med hans efternamn betyder tvål

Han har sina mjölkvita doftsatta dildos på en hylla.

-Det går barn förbi här utanför, säger han lite generat. Jag vill inte att de ska se så jag har ställt dem högt. Här har jag lite mer… eh… sexgrejer.

-Ja titta! säger jag uppmuntrande och så skrattar vi båda två.

Christophe är den trevligaste kille jag mött i stan. Vi träffades över ett snack om sojavax. (Ja, vadå…?) Han bor utanför St Paul de Vence och älskar historia. Historia och tvål. Christophe är tvålmakare. Han gör dildotvålar. Och en hel massa andra saker också men det behöver vi inte gå in på här. Jag har sökt upp honom för jag måste få bukt med den där märkliga avloppsdoften i mitt badrum. Det luktar inte bajs, nej, men det luktar… historiskt. Låt oss säga så. Vi går igenom dofter av kaffebröd med choklad och fikon, vi provar calvados och stenhårt läder. När vi kommer till lädret ropar jag ”oh la la” och Christophe pumpar upp och ned med armen och pustar ”wha-wha woom” men… vill jag att mitt hemlighus ska lukta café, sponken och bögbar? Till slut slår jag till på en ambraspray. Christophe bjuckar på myrratvål med lite mysk och ambra också. ”Eftersom du tycks vara en sån…” (Han hinkar ögonbrynen upp och ned).

Vi snackar länge om Napoleon den förste och den tredje, vad de luktade, hur trakten gick från att vara italiensk till att bli fransk. Vi talar om hur jävla dålig hon den-där-norska- konstnären-är-vad-hon-nu-heter, vi snackar om hur Modigliani kom till St Paul de Vence och drog med sig hela konstnärskolonin från Paris i början av 1900-talet, vi snackar Matisse och olivträdgårdar och rundar av med lite snack om gamla drottning Victoria samt kör våra snokar i en burk med en av mina favoritlukter, ryssläder. ”Ååååh” stönar jag. ”Ja visst är den wha-wha woooooom” trånar han. Så där håller vi på.

-Men hur blir man tvålmakare, Christophe?

-Äh, jag var i London för 30 år sedan, hjälpte till att dra igång Lush. Kommer du ihåg dem? De sålde tvål och sånt i stora block som skars upp på plats i butiken. Jag fick eld i brallan, åkte hem till Frankrike och sa till pappa: jag vill bli tvålmakare! Han trodde inte jag var klok. Till slut var jag tvungen att dra med gubben till London och visa honom. Då fattade han och gav mig pengar till min första butik. Jag drev en tvålfabrik i åtta år på vischan innan jag kom till stan. Nu har en kusin till mig tagit över däruppe. Själv gör jag dildotvålar. Och lite annat.

Vi diskuterar hans påtänkta nya serie för kvinnor. Är det okay att kalla en tvål för Bimbo och White trash?

-Kör för fan, säger jag och så flinar vi samtidigt.

Christophe har varit i Köpenhamn många gånger. Och i Billund av alla ställen. Men han har aldrig vågat sig över bron till Malmö.

-Nej, det ska man passa sig för, säger jag.

-Gå hem och spraya muggen nu! säger Christophe och jag lovar att komma tillbaka och berätta hur det går.

20180321_175610

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Till och med hans efternamn betyder tvål

  1. Hjälp, här hinner man ju inte meeed längre. Men nu njuter jag av din skrivkonst för fulla muggar.
    Wha-wha-whoooom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s