Patti-måndag

window.JPGEn eftermiddag av slarviga masturbationer, mycket blåst och en hel del avtrubbad slöhet… Han ligger på soffan och glor i taket. Det är måndag och han har ingenting att göra. Ingen frågar efter honom. Han ligger där med gylfen öppen och Patti Smith på stereon och känner sig varken förnöjd eller olycklig – allt är bara måndag och inget särskilt och rätt okay.

Han kommer på sig själv med att undra hur Patti Smith ser ut naken. Hon har alltid oborstat hår. Men hur ser hon ut naken? Reciterar hon poesi innantill när hon får av sig trosorna?

Han gäspar.

Måndag.

Fågelungarna i saxofonen har växt till sig. Snart flyger de iväg.

Hans gitarr står oanvänd i vardagsrummets ena hörn med nykokta strängar som redan ballat ur. Såklart, det var väntat. Han är saxofonist. Det är lika bra att erkänna det. Han är saxofonist. Imorgon kommer han att ställa undan gitarren i garderoben. Vänta ut ungarna tills de är flygfärdiga. Rengöra saxen och börja tuta igen.

Hans penis ligger slak tvärs över högerlåret. Patti Smith tuggar sitt Gung Ho och solen har försvunnit utanför rutan. Himlen mörknar. Svensk sommar. Åska i luften.

Han undrar var hon är, hon i de röda skorna, hon med matkassarna och örfilarna. Han saknar henne nästan. Men bara nästan.

3 kommentarer

Filed under Saxofonisten

3 responses to “Patti-måndag

  1. Jag förstår inte hur det blir så fint, så fort du skriver. Det låter ju så enkelt. Hur är du funtad?

    • Jag är tillblandad av gävleborgare, samer, ryssar och norrlänningar genom generationer. Då blir det som det blir, Sjöberg. Välkommen hit förresten och tack för komplimangen. 🙂

  2. Jag tror att han längtar efter matkassar och kvinnan med röda skorna och efter att fågelungarna ska bli flygfärdiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s