Stålblank tröst

tröst

Det ligger en död råtta på uppfarten när hon kommer ut. Hon får lust att böja sig ned och lukta på den men behärskar sig. ”Idag får du lägga band på dig” stod det i hennes horoskop. Hon tänker lyda. Hon har ingen aning om hur man lägger band på sig men hon tänker lista ut det. Idag. Det är nåt planetariskt fanskap på gång i universum, hon kan känna det. Döda råttor och djävulskap. Och så det där bandet hon ska dra över sig eller hur det nu var.

Hårburret har motats ut i periferin. Hon har ägnat en kvart åt att bestämma sig för att saxofonistens vänner bara leder till trubbel. En hel kvart av sitt liv! Enough is enough.

Nu har hon lunchmöte med ett gäng husmödrar hon kallar pelargonerna. Det har inget gemensamt men hon tänker försöka. Gud vad hon tänker försöka. Hon har t.o.m bytt ut de röda skorna mot sandaler.

Efter att ha lyssnat en timme på pelargonernas snack om sina barn och odlingslotter känner hon hur det bubblar och pyr inom henne. Ska hon dra upp macheten hon har i väskan? Den där hon köpte på marknaden och som legat som en stålblank tröst mot höften ända sedan dess. ”Lägg band på dig själv” säger hennes inre röst, horoskoprösten. ”Även detta skit ska passera”.

-I helvete heller! skriker hon högt och far upp från stolen. Fyra pelargoner vänds mot henne med ansiktena blanka och menlösa som nyputsade enkronor…

-Jag måste iväg, köpa heroin! hör hon sin egen röst.

De ler lite trevande tillbaka. Ingen säger något. Hon sparkar av sig sandalerna innan hon ens lämnat uteserveringen. Låter dem ligga kvar, trampar barfota ned mot replokalen. Känner en vansinnig lust att leta upp saxofonisten och hamra på honom med knytnävarna. Välta omkull Hårburret på golvet och grensla honom som en galen infanterist. Mitt framför ögonen på hela bandet.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Saxofonisten

5 responses to “Stålblank tröst

  1. livetjustnucom

    Nu så!

  2. Ja du rätt vad det är så är du en pelargon själv. Man vet aldrig vad livet har i beredskap.

  3. Elin Bergström

    Underbart! Tack för en fin blogg. Mycket inspirerande läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s