Nya tider nu

Han vaknar med handen om sitt könsorgan. Det ligger skrumpet och hopdraget och han känner en lätt oro fladdra till i bröstkorgen. Det är inte så här det ska vara. Nya tider nu. Han klämmer till med handen men inget sker. Under några långa sekunder ligger han där medan hjärtat slår tungt, andetagen kommer som hesa läten ur hans bröst. Så släpper han otåligt taget, slänger täcket åt sidan och kliver upp.

Genom köksfönstret, som alltid står på glänt så här års, hör han skramlet från spårvagnarna. Kaffet är slut, konstaterar han när tänder gårdagens fimp. Och han har nog inga pengar kvar… får väl tigga till sig en kopp nere på hörnan. Hon som jobbar nere på caféet, hon med katten bakom disken och de långa blickarna, hon ordnar nog det där.

När han står och morgonpissar betraktar han sitt kön, fundersamt, lite misslynt. Det är inte så här det ska vara. Nya tider nu. Inte bra. Inte bra alls.

Kavajen luktar gammal svett och sur tobak, så mycket att han inte längre kan låtsas att den egentligen är okay, att den duger ett tag till. Men den får hänga på, han har ju ingen annan. När solen träffar honom i ansiktet glömmer han alltsammans. Gatan ned mot caféet ligger i skarpt ljus, som en vass sågklinga klyver den genom ögat och in i skallen. Han ser inte en käft han känner igen. Nya tider nu.

nya tider

Annonser

3 kommentarer

Filed under Gubbar

3 responses to “Nya tider nu

  1. Nya tider är inte alltid bättre tider…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s