Det är vad hon vill. Det är inte vad hon får.

Hon vrider sig som en metmask, snor sig fram och tillbaka i soffan. Otålig, uttråkad, lättantändlig och irritabel. Utanför fönstren vräker regnet ned, ett kallt vårregn som inte ömsat av sig vinterns onda väta ännu.

Hon vill ut, åka bort, vara någon annanstans. Någonstans nere i Europa. Hon vill glo ut genom fönstret och se hus, kullar och vatten som hon inte känner eller vet namnet på. Hon vill ha en ny miljö att sitta och skriva i. Hon vill skriva hela jävla dagarna. Hon vill vara någonstans där man börjar dagen med apelsiner till frukost och vin till lunch. Och om kvällarna, sent om kvällarna, ska hon skovla i sig ost och bita främlingar i skinkan. Nästa dag ska hon stiga upp och börja om igen. Titta ut över främmande hus, kullar och vatten, äta ett par apelsiner och sätta sig att skriva.

Det är vad hon vill.

Det är inte vad hon får.

Världen är ond.

Och det regnar hela tiden.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Det är vad hon vill. Det är inte vad hon får.

  1. Jag har varit söderöver fast för dig är det norröver. Hälsingegårdarnas hemvist men även där regnade det hela dagarna. Sverige får man alltid ha plan b om man ska göra något. Lite synd. Tänk att få sitta under ett olivträd och skuggas av trädkronorna och dricka och äta något gott. Inte vore det illa inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s