Beatpoesin mot orangutangen

Det finns en väldigt bra platta som heter ”Kicks Joy Darkness”. Den består av Jack Kerouacs texter, tolkade av ett drös människor; från Allen Ginsberg och Steven Taylor till Lydia Lunch, Johnny Depp, Morphine och Patti Smith. Hunter S. Thompson fattar micken. Joe Strummer mixar. Och så vidare…. (Namedropping gör dig kåt, jag vet, det är därför jag rabblar.)

Nå, hur som, den tycker jag ni ska ta och söka upp på Spåttifaj eller var ni nu gräver efter guld. Det är en sån där platta som inte släpper in dig direkt, men om du envisas och knackar på, tar den dig i näven till slut… vare sig du befinner dig i rödvinsdimman eller längs motorvägen i snöyra… eller ensam på kafé i den där stan du misstänker inte gillar dig.

kerouac

”Kicks Joy Darkness” är beatpoesi tolkad med hjärta och kärlek och den är störtskönt pretentiös, allvarlig och härlig och slår det mesta som skrivs idag. Kryp in i den, gå vilse i den, låt den fingerpulla dig ända upp i hjärteroten… du lär behöva det. Vi befinner oss ju i december.

Jag vågar inte säga något om vintern, vi två har aldrig varit överens. Säger jag något om hur skönt det är att den inte visat sin riktigt brutalfula sida ännu så slår den väl till som en brunstig orangutang. Ett lömskt fanskap, vintern. Inte att lita på.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Musik

4 responses to “Beatpoesin mot orangutangen

  1. dr. no

    Vintern är ändå den enda tiden på året då man får någon slags respit från förruttnelseprocesserna. Eller i varje fall deras lukter.

  2. Tack för tipset … tack, tack, tack, tack. Ska direkt gå till Spåttifaj … hm … och gräva lite.

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s