Sådär äckligt perfekt som det kan bli ibland…

Ska jag ta med kameran? Ja, jag tar med kameran. Känner på ryggsäcken. Nej, det blir för tungt. Jag plockar ur kameran. Men kaffetermosen får följa med, de hårdkokta äggen och filten. Så naturligtvis är det just idag på morgonen som allt är så där fett onaturligt vackert i naturen och jag ramlar över en drös små speedade kaninungar som far runt fötterna på mig. Havet ligger så där knallblått och tjusigt och de vita svanarna avtecknar sig mot det blå som rena porslinet från de kongelige. Båtarna har aldrig varit så snygga. Gräset aldrig så grönt. Klipporna aldrig så glittriga och fina. Sanden är vitare och mjukare än på länge. Men av allt det där får ni intet – för som sagt, jag lämnade kameran hemma på köksbordet.

Inte heller fattar ni hur gott det luktade när farbrorn i sin röda bod vevade igång rökeriet med morgonens fiskefångst. Eller hur salt havet doftade idag och hur det mesta av den unkna tången från i förrgår nu var bortspolad.

Och så den där lilla vita hundstackarn med sina trånande blickar som jag träffade på där jag kom på stigen… Ibland tar det bara en sekund och så är man förlorad. Förälskat förlorad. Borde plockat med honom i ryggsäcken.

Jag intog min frukost på en helt öde sandstrand. Såg Oslo-färjan segla förbi som en gammal fet matrona, på väg mot sin plats i Köpenhamns Nordhavn. Hela natten har hon legat och puttrat fram efter Bohuskusten.

Hemma igen.  Vardagsrummet är fullt med blomflugor. Det är sommar. Jag har det bra.

I brist på egen bild kommer det en bild på tant Riefenstahl i Afrika. Hon ser också ut att ha det bra.

riefenstahl_africa_

 

11 kommentarer

Filed under Uncategorized

11 responses to “Sådär äckligt perfekt som det kan bli ibland…

 1. Olle Falk

  Du är inte som jag då,att du prioriterar kameran först och mest 😉

 2. dr. no

  Naturen, alma mäter. Om hon ändå ville bli färdig med att idissla oss eller självdö, vilket som kommer först. Det var inte vi som dödade dina söner, Gaia! Fatta det! Du må vara vacker, men bekrigar du oss bekrigar vi dig, med våra fruktansvärda män med räknestickor i första ledet!

 3. Tror bara jag lyckats se Oslofärjan en gång på morgonen. Däremot prickar vi av någon anledning nästan alltid in den på kvällen.
  Vissa dagar är allt vackrare än vanligt. Det är lycka.

 4. Så är det alltid. När man har kameran hemma dyker de mest fantastiska bilder upp. men…….sånt snyggt asle som den där killen på bilden har får man då sällan eller aldrig se i verkligheten vare sig man har kameran med eller inte. suck

 5. Bilder i all ära men att insupa är minst lika gott!

 6. Det var väl helt enkelt meningen att du skulle njuta av allt detta direkt och inte genom kameralinsen.

 7. I Italien växte de om inte på trän men nog såg jag många snygga arslen dagligen. De satt på välväxta italianos i snäva avslöjande badbyxor (vad de nu heter … inte i shorts alltså) . Osäker om den nya fotolagen vågade jag mig inte på att fotografera rumporna. Jag har ingen zoom på kameran och att krypa nära för en gammal kärring som jag skulle kunna tas som något slags trakasserier och ”tantsnuskflukt”.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s