Och där fanns hon, mellan Didion och Eco

Jag bor ovanpå en liten bokhandel. Det tilltalar mitt sinne för romantik. För övrigt är jag inte särskilt romantisk men små bokhandlar vurmar jag för. Det tror jag flera av er redan läst er till härinne. Det är något särskilt att vara omgiven av böcker, det stillar min oroliga själ. Jag älskar att gå bland hyllorna och kika, väga böckerna i handen, bläddra och läsa lite här och där… ibland (om ingen tittar) för jag dem mot näsan och luktar på dem. De flesta böcker luktar väldigt gott.

Idag kändes det extra trevligt att gå in i ”min” bokhandel för att leta efter en bok av en mycket kär bloggvän som just debuterat. Och den stod där, i gott sällskap mellan Joan Didion och Umberto Eco. Så jag vägde den i handen, bläddrade lite… kikade om någon såg mig… och drog så in lukten av färsk oläst bok. Aaaah.

Kanske är det en bagatell för vissa men för mig är det en speciell dag; att inhandla en bok av någon man håller mycket av. Jag är mallig och stolt över dig, Sanna, och ser fram emot att läsa dina ord…så fort jag lämnat de nordatlantiska öarna åt deras regniga öde.

Jag hoppas vi snart får tillfälle att ses igen. Då måste du lova att elda i spisen!

 ”Dubbelexponering” av Suzanna Dilber. Bokförlaget Forum.

17 kommentarer

Under Cyberrymdens bästa, Litteratur

17 svar till “Och där fanns hon, mellan Didion och Eco

 1. Åh! Nu blir jag supermallig och rörd alldeles samtidigt. Åh! Didion, Dilber, Eco. Det ska jag komma ihåg.
  Jag har eldat hela dagen idag. Först ute, nu inne. Och jag lovar att när det än går att få till rent praktiskt, då är det du och jag som sitter i soffan här med varsitt glas portvin och pratar hela natten, medan gårdsspöket tjuvlyssnar utanför fönstret.
  Stor kram till dig, fina vän.

 2. Jag fick mitt ex. i brevlådan.Det brukade vara ett av mina helgnöjen,att gå i stadens boklådor och bara titta på och i alla fantastiska böcker. Nu har Stockholm vuxit ifrån mig,känns det som.Trängsel,stress och latte i alla väderstreck.
  Men grattis till att du har Sannas bok framför dig.Det är bara att palla upp benen och njuta.

 3. … och mitt ex är på ingång …

  Lyckost … som har en alldeles ”egen” liten bokhandel. Jag får gå till bensinmacken och hämta mina böcker för bokhandeln här är inte mycket att hurra för …

  Kram!

 4. Åh en alldeles ”egen” bokhandel. Det är vardagslyx.

 5. Fick byta e-post för att få det att fungera. Får se hur länge det håller.
  Hälsningar ”lite Ior idag”

 6. Bo ovanpå en bokhandel…kan det bli så mycket bättre? Det finns de som vurmar för nybilsdoft. Det har jag aldrig förstått mig på…Men en oläst bok…ahhhh…

 7. Jag trodde nästan jag var den enda som luktade i böcker…

  Trevlig läsning!

 8. Får lite Notting Hill-vibbar av den där bokhandeln. Är det månne Hugh Grant som står vid disken?

  • Jag höll på att skriva ”I wish” men det gör jag ju inte. Gillar Hugh Grant alltså. Men bokhandeln i filmen gillade jag. Tyvärr ståtar det två rätt strama damer i ”min” butik och bristen på djärv bohemisk individualism är påtaglig. Det är inget riktigt sus i särken, om man säger så. Men man kanske inte kan få allt?

 9. Ping: Hennes ex har landat hos Skatan | SKATANS TANKAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s