Stoppa den i munnen, sa Micke Berg

Det var ett berg av bullar och kakor som väntade mig och Lolita Ray. Hon kastade sig glatt över en stor syltbulle men jag tvekade lite. Micke langade över en semla. Stoppa den i munnen, sa han. Men jag gillar ju inte semlor. Till slut fick jag tag i något som såg hyfsat ätbart ut. Då ryckte han in igen.

– Nej, nej, nej, så där äter man dem inte. Här, du ska ha papper runt om!

Och så virade han in bullen i några slags florsockerindränkta servetter och tryckte i näven på mig. Snällt men bestämt.

Det lilla kakghettot var av någon anledning inrymt i den gamla guldsmedsbutiken som låg i samma kvarter där jag växte upp som barn. Micke snackade och snackade, Loll och jag skrattade. Så där höll vi på tills det låg servetter över hela golvet och Micke damp ned på en stol med kallsvetten rinnande.

– Oj, sa vi och stirrade på varandra. Vad händer nu?

Då dök det upp en brunögd sjuksyster som sa att hon hette Charlotte och Micke tappade genast intresset för Loll och mig. Han försvann med sjuksyrran och kvar blev vi med kakrester och magont.

Det sker underliga ting i mitt huvud om nätterna. Tack för sällskapet , Lolita Ray och Micke Berg. Det var trevligt. Vi kanske kan göra om’et på riktigt nån dag? Fast helst då utan semlor. Och utan Charlotte.

7 kommentarer

Filed under Cyberrymdens bästa

7 responses to “Stoppa den i munnen, sa Micke Berg

 1. Undrar om planeterna eller månens vinkel mot Himalaya eller nå’t påverkar oss på samma sätt? Jag har nämligen också haft ett synnerligen märkligt leverne i natt som bland annat bestod av två senila gamlingar i en friggebod, en loppmarknad säljandes kameler och en avhuggen hand som luktade förfärligt illa…man kanske ska sluta titta på TV-serier om seriemördare och dricka vin på kvällarna?

  • Måste säga att det låter rätt rafflande. Vems var handen?
   Och som svar på din fråga: Nej. Man ska inte sluta titta på TV-serier om mördare och dricka vin.

 2. I mitt skedde det ingenting alls… Befriande men tråkigt 😉

 3. Jag hade också velat vara där … Tänk ändå … Lilla Blå, Loll och Micke Berg (som jag i och för sig inte känner så bra) på en och samma gång.
  🙂

  Och jag som till och med älskar semlor !

  Kram på dig …

  PS I natt är det fullmåne OCH Idag Internationella kvinnodagen … då måste jag bara få vara med om något spännande jag också …

 4. Ha,ha,ha,ha! Det var ju underbart att få vara i din dröm och dra i sig bullar ohämmat! Det är verkligen ”in my dreams” – det här gjorde min dag. Tack för det! Och kul att va me.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s