Det blir skönt för det har jag bestämt!

Ligger vaken halva natten till ljudet av ösregn och åska. Det är skönt. Det är skönt som omväxling till de vanliga nattljuden. Med ösregn och åska försvinner fyllona inomhus, gatorna lämnas åt hårt regn och nattens svartaste kyssar och det är skönt.

Somnar in i gryningen, ingen klocka som ringer nu. Tre veckors semester och inga deadlines to keep. Inga måste-texter. Bara jag, regnet, böckerna och havet. Lite tågresor till veckan. Ska iväg och glo på lägenheter. Ska bli riktigt spännande. I skallen har jag möblerat nya muminsalonger nu i flera veckor. I skallen sker det mycket eller egentligen bara en sak… jag ser mig själv rensa ut en massa gammal skit… Det som kommer sen är än så länge okänt men det känns skönt. Det blir en ny väg och det är skönt.

Först är man skitnödig och ängslig en längre tid. Sen kavlar man upp ärmarna och gör det som måste göras. Och så är man på vägen mot nåt nytt. Man behöver inte alltid veta vad det är. Men det blir skönt. Det blir alltid skönt i slutänden.

Synd bara att man så lätt glömmer bort det. När man går där skitnödig på nytt, sedan, efter en tid…

Annonser

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Det blir skönt för det har jag bestämt!

  1. Jepp… Skitnödigheten är lätt att gå och hålla på. Precis som om känslan vore behaglig. När det är bättre att.. lätta på trycket. Bra att du rensar. Bra att du får se på lgh. Bra att du får semester. För du förtjänar lite sånt: Bra.

  2. Vad skönt att ”himlen har öppnat sig” … att horisonten kanske kan skönjas igen .. och jag slutar inte att hålla tummarna så att du får någon av de där ”muminsalongerna” som du redan möblerar … Den bästa förstås … den du vill ha.

    Ha det … hela långa semestern och mer därtill förstås … Ha det! Helt enkelt!

    Kram!

  3. I min värld är det absolut det bästa av tillstånd. När man väl kravlat sig upp på vägen och det okända, outforskade ligger framför. Det är lika spännande som att ha skickat ett manus till förlag. Skitsamma om man blir refuserad. Det är tillståndet av att det kan hända som är det götta./Loll

  4. Käraste, vad skönt att du kommit dit. Utrensningar är bra, det blir så fint efteråt. Alldeles oavsett om det är i hemmet eller i hjärnan.
    Det vill gärna bli bra. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s