Blå bröstvårtor flyter iland

Ny vecka, ny lucka. Så sa alltid Greta på posten om måndagarna och detsamma säger jag nu. Muminfamiljen som strandat på en öde ö och upplevt en storm som heter duga vaknar upp till en ny dag, bara för att finna att deras båt är försvunnen! Lika försvunnen som Snor(k)frökens hår. Familjen konstaterar att de är skeppsbrutna och saknar mat.

Muminpappan och Mumin-Börje blir så upplivade av detta tragiska faktum att de skrattar och hoppar. (Vid det här laget reagerar vi knappt, eller hur? Vi har fattat för länge sedan att den här familjen är så dysfunktionell att de skulle ge ett tjog psykologer jobb för all framtid).

Det här kan betyda slutet för oss, garvar Muminpappan.

Snusmumriken vars pipa spruckit är nära ett sammanbrott. Inget gräs att bolma, inte längre någon skön eskapism att ta till. Jag förstår honom; att vara tillsammans med muminfamiljen på en öde ö, där far och son Fläskberg dansar på stranden vilt skrattande, skulle ge även mig stora skälvan.

Mumin-Börje bärgar en stor boj som han i det längsta tror är en mina! Varför han så skulle bärga den är en gåta. Men det blir tossigare. Snor(k)fröken finner nu en naken dam som flutit iland under stormen. En naken dam i sanden, med blått hår och gigantiska bröst med blå bröstvårtor! Hon saknar dessutom ben!

Snor(k)fröken vill ge henne till Mumin-Börje. (Jag anar att hon kanske vill slippa utföra vissa tjänster åt denne nattetid och på det här viset kunna klara sig undan). Mumin-Börje föräras alltså den nakna damen och det första han frågar är:

Varför har hon ingen rygg?

– Det är en galjonsbild, svarar Muminpappan nu lite surt. (Kanske ville han själv ha de där blå vårtorna att nypa i). Men så finner man plötsligt båten igen, slänger sig i och beslutar sig för att fara hem. Domedagen får vänta och undergången likaså. Mumin-Börje sitter och tafsar den nakna damen i hennes blå hår. Något som Snor(k)fröken svartsjukt protesterar mot: Du sa ju att du inte gillar flickor med hår. Hår var slarvigt, sa du ju?

Blå Bloggens Blå Bröstvårtor var inte så svåra att fixa till den egna julkalendern härinne. Kåtkotletten lät sig villigt pyntas med självlysande färg. Allt för konsten! utropade han beslutsamt och slet av sig skjortan. Men det kan ni ju se själva.

Annonser

8 kommentarer

Filed under Film och TV, Muminjul med kåtkotletten

8 responses to “Blå bröstvårtor flyter iland

 1. dr. no

  Hans lilla fling med en trätant är inget mot Eija-Riittas livspassion:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Eija-Riitta_Ekl%C3%B6f-Berliner-Mauer.

 2. Men herrejösses och fasa har min kära kåtkotlett använt högerarmen så till den mildra grad att den fallit av! Det trodde jag bara var en skröna. Men, jag förstår att är den någon som ska drabbas av det så är det han. De blå bröstvårtorna uppväger förlusten till viss del tycker jag. Tjing!

  • Nej, nej, nej, högerarmen är påskruvad igen. Det var aldrig någon verklig fara. Värre är det med den blå färgen. Den verkar inte gå att tvätta bort? Stackarn har stått och gnuggat sedan i förmiddags och nu är han rätt öm, ponken våran. Inatt blir det till att sova med lugnande grötomslag gjort på havregryn och linfrö, tuggat och uppblött av små bastanta jungfrur från Östergötland. Livet kan sannerligen vara ett komplicerat helvete ibland.
   Men tjing på dig du!

 3. Allt för konsten … tro ja´det … 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s