Vad säger högen?

En bok om morfin. En bok om Strindberg. En bok om impressionisterna. En bok om hängning. Och så en bok om kondomer. Jag plockar ihop en nätt samling litteratur för nästa vecka i guss gröna natur. Betraktar högen och undrar vad den säger om mig?

Men jag tror det blir bra. Jag tror det blir varmt och bra. Imorgon bitti reser jag iväg igen. Det ska bli som att komma hem.

August, spännande grabb att ha med sig på semester… och blir det för hetsigt tar jag fram morfinet.

Ungefär så här.

9 kommentarer

Filed under Litteratur, Resor

9 responses to “Vad säger högen?

 1. Glömde ju boken om schimpansen. Men det kanske inte förklarar så värst mycket mer…

 2. godiva

  Frågan är vad vänstern säger, tänkte jag. Först.

 3. Strindberg ja… Snubben som min släkting lånade ut 20 kronor till och fick en tavla som betalning för… Så visst har jag ätit frukost i hans sällskap några gånger 😉

  Ha en go’ tur!

  kram

 4. Det är en fantastisk historia. En tavla som först hängde på deras utedass för ett sedan flytta in i salongen på Östermalm och därefter säljas. Ett lån på 20 kronor. Räntan ska vi inte tala om.

 5. Jag måste säga att det är en helt fantastisk hög som säger massvis: En kvinna som inte nöjer sig med en sida av livet som folk gärna gör utan som glatt hoppar sig genom allvar lek konst och realism. En briljant hög! Och kondomer för säkerhetens skull 😀

 6. Säger allt … nej, inte då. Men en del i alla fall och nu vill vi verkligen inte släppa taget utan följa med och upptäcka ännu mer om Lilla Blå och försöka komma henne inpå livet. Hon har stannat kvar i sin hemlighetsfulla cape. Även om hon lättat lite och öppnat den något i halsen så här i sommarvärmen.

  Kram på dig, Lilla Blå och njut för fulla muggar av sommaren, Strindberg och impressionisterna inte minst. Men ta det lilla lugna med boken om hängning (om det inte handlar om att hänga tavlor förstås). För att inte tala om det där morfinet. Medföljde det kondomer med boken om dessa, hoppas jag du får användning av dem. Det kan ju alltid vara skoj.

  Kramar!

 7. Jag har hånglat med Strindberg hela veckan. Jag har varit bland impressionisterna i både Skagen och Frankrike, jag har njutit kådisarnas intrång på den svenska marknaden och jag har rynkat på näsan åt morfinboken (den var kass). Hängningen hanns inte med men boken om den utlevande schimpansen gav mig många skratt och ny förståelse för våra kompisar aporna. Guss gröna var verkligen grön och August är och förblir August.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s