Farbror Göstas horoskåp

Farbror Gösta har återkommit från en längre knarkturné i mellansverige och har under många stånk och stön fått fram en ny stjärnprognos ur det gamla skåpet, horoskåpet kallat. Efter lite sliskigt portvin och några rejäla äggmackor har han så lyckats få ned profetian på papper. Nu vill han inte komma ut från kontoret men låter mig publicera eländet här. Han hälsar att det kan läsas av alla och passar in på – och jag citerar – ”varenda jävla kotte”. Varsågoda.

Anita Ekberg har för vana att injicera vodka i sina apelsiner, så se upp med frukten i jul. Man vet aldrig när fyllan eller Anita slår till. Snöar det är det inte mycket du kan göra åt saken men du kan ju försöka.  Har du planer på att råna en bank, gör slag i saken. Det är ju ändå jul och januari blir både lungsiktig och urholkad. När årets mörkaste tid står för dörren, göm skosvärtan och barrikadera dig under en filt med ficklampan beredd. Ta gärna med en hund under filten, men då av rasen rumsren. Fikon i konjak är enbart för tandlösa gubbar och inget man kör bil på. Doppet i grytan bör helst utföras av mycket små personer då de flesta grytor gör att normalbyggda och feta lätt fastnar. Tar du sista biten i chokladkartongen kommer julbocken och våldtar dig i tretakt nästa gång det duggregnar. Anita kan också vara inblandad men därom är stjärnorna något oklara. Blinkers ska stängas av under hela vinterhalvåret, det blir mer oförutsägbart då och utan oförutsägbara trafikincidenter får man svamp. Människor med tendens till magsjuka ska ge fan i att åka hiss. Nästa år blir det rävjakt och en trolig soluppgång i Sundsvall med omnejd. För övrigt råder stjärnorna att du ska hålla sig i skinnet tills den intergalaktiska kräftgången lärt sig jenka. Sen får vi se vad som sker. Om något sker.

Och med det säger vi som vanligt vårt fjäskiga ”Tack, Farbror Gösta” och slickar hjonaktigt i oss visdomsorden utan att begripa så mycket. Nästa gång kanske vi har större tur.

Annonser

9 kommentarer

Filed under Farbror Göstas horoskåp

9 responses to “Farbror Göstas horoskåp

  1. wettexvarlden

    Vem behöver knarka när man kan läsa Farbror Gösta?

  2. dr. no

    Vem kan läsa farbror gösta utan att knarka?

  3. Jag hoppas inte Farbror Göstas förutsägelser i hans horoskåp ”slår in” i åtminstone ett avseende. Det där med ”lungsiktig” i januari. Det räcker så bra som det är nu i december. Nån ända med förskräckelse vill vi inte ha här .. inte nu och inte nästa år. Fast … vi får väl trösta oss med såna där Anita-apelsiner.

  4. Tretaktsvåldtäkt i duggregn. Jag rekapitulerar.

  5. Jag kastar mig med spänning över apelsinerna, ha ha ha!!/Loll

  6. Åh, jag är lättad att han kom fram till dig, med tanke på väglaget de senaste dagarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s