När man får perspektiv på tillvaron

Jag vaknar med att jag ligger med munnen i ett stelnat grepp, har liksom dragit upp överläppen och blottat tänderna i sömnen, bitit tag om underläppen. Det är tur man sover ensam, annars hade man väl skrämt slag på en kuddkamrat. Här ligger blå monstret och sover! Beware!

Jag får loss käkarna ur vad det nu var som fick mig att sova sådär (Men gud, jag drömde ju en störtskön dröm om Huskorset och Suziluz på teatern?!) och checkar siuationen utanför fönstret. Det ösregnar. Hela stan ligger i ett svavelgult töcken och jag riktigt känner att nu, nu jädrans är det den krassa hösten som moonar mig i morgonfejan. Jag sjunker ned mot kuddarna och messar lillebror. Får rapport om renoveringar och rivning av kök och slå ned väggar och jag vet inte vad. Och allt han vill är att murra i höstmörkret och dricka whisky. Det är då jag inser att det är precis vad jag själv kan göra. Murra i höstmörkret. Varför stönar jag över bristen på aktivitet i min tillvaro just nu när det är en typisk murrdag? De som inte kan murra, vill murra. Och de som har alla möjligheter att kura i varm lägenhet, tända ljus, läsa god bok och ha det gött, de gnäller? (Läs: jag gnäller).

Så idag ska jag inte gnälla. Det kunde varit värre. Jag kunde varit tvungen att riva fyra väggar, som brorsan.

uschiamej

19 kommentarer

Filed under Uncategorized

19 responses to “När man får perspektiv på tillvaron

 1. Minns fortfarande våra badrumsrenoveringar som krävde nerver av stål och whisky i massor… Då är det lugnare att murra!

 2. Murra … jag tänker på nåt helt annat än murrande … Kärt barn har många namn kan man kanske ändra på till … kärt namn har många barn. Neeej … det var inte så bra nej. Kram!

 3. Murra var ett bra ord! Det ska jag anamma idag. Riktigt murr-väder här me’… Hoppas du får en riktigt murrig dag!

 4. Murra på du!
  JAg har precis kommit ut ur garderoben och tänker ägna resten av dagen åt att murra. Finns inget bättre när regnet öser ner!

 5. Murra murran… Hm, kanske det bästa en sån här blåsvart regnkväll.

 6. Grym idé, det där med Huskorset och mig i ljuv teaterkombo. Tål att funderas vidare på. Medan kvällen murrar vidare och jag med den.

  • Det var en kanondröm. Du och jag sökte upp henne och hon fick syn på oss från scenen och helt plötsligt förvandlas omgivningen till… nej, mer säger jag inte. Min dröm. Jo. Men fundera vidare du.

   • Ojojoj. Nyfiken blir man. Jag tycker också det är en toppenidé, och hoppas att det blir en sanndröm…. med visst förbehåll för vad den nu egentligen handlade om… 😉
    Själv har jag idag bloggat nada niente utan plockat äpplen, klippt min egen häck, haha, och hjälp till att träna barn i fotboll i fjorton sekundmeter. De blåste bort.
    Nu: Brasa, mörk etiopisk kaffechoklad (Blanxart!), rödvin (flaska!!) och (ledig!!!) make.

    Glad att du piggat på dig med att höstmurra lite.
    XXXOOO

 7. (Jag harmas lätt härhemma över att jag inte fått samma avatar här som hos Suziluz, den där som balanserar en draja på skallen. Hon är så fin. Den här ser lite surare och bittrare ut. Oh well, vi är ju alla flerdimensionella varelser)

 8. Manolito

  Mmmmmmm
  Muuuuuuurrrrra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s