Hetast i stan: lilla blå scenen!

Jag skulle varit på föreställning förra veckan; Neubautens egen Alexander Hacke med fruga gästade Malmö. Jag väntade in i det sista: skulle jag gå eller inte? Jag gick aldrig. Jag lämnar överhuvudtaget inte mitt hus, min soffa, min stol, min säng. Jag har blivit en gammal tant. Jag har blivit bekväm. Jag orkar inte ta mig någonstans numera. Jag vill att artisterna ska komma hem till mig och uppträda. Varför ska petite moi behöva åka, köa, betala, stå och vänta, glo…? Va? Ska det vara så? Nä! Så ska det inte vara.

Petite moi ska kunna ligga kvar hemma i sänghalmen, med en whisky bekvämt inom räckhåll. Den lilla trånga ytan som utgör mitt sovrumsgolv är en utmärkt scen, den torde duga åt både kreti och pleti. Framförallt pleti. Men pleti kommer aldrig. Den jäveln!

Man kan byta om i köket. Det finns vatten i kranen. Jag kan ställa in en liten spegel på köksbordet ifall ni ska sminka er först. Jag lånar gärna ut hårtorken. I badrummet finns det också speglar, två stycken. Låt bli min make up. Toapappret bjuder jag dock på. Ni kan själva bre era mackor i köket efteråt (eller före showen, vad ni nu föredrar). Ni kan kissa och bajsa och dricka vatten och t.o.m duscha (men ta gärna med er egna handdukar). Jag ligger i sovrummet och väntar. Okay? Ni behöver inte ens släpa på utrustning, stärkare och sladdar och mackapärer. Jag har en golvlampa. Den kan jag rikta mot er. Nick Cave? Blixa Bargeld? Tom Waits? Intresserade, pojkar? Det är bara att ringa. Eller droppa en intresseanmälan här under.

Efterfest kan vi ha i vardagsrummet (om jag orkar släpa mig upp). Vi kan sitta i soffan och trängas, allihopa. Det är mysigt i min soffa. Där finns massor med kuddar. Sammetskuddar. Och mjuka filtar; en mörkgrön och en vinröd. Är ni händiga kan ni dessutom snickra nya bokhyllor år mig. Ett snickeriprojekt på en efterfest är bara hett just nu!

Jag har ett par burkar med bönor på lut också, ifall det börjar kurra i magen framåt midnatt. Ibland blir det mycket action i mitt kvarter om nätterna. Fylleslagsmål och högljudd relationsdramatik. Sirener. Pistolskott som snärtar mellan husväggarna. Gangsteruppgörelser. Jag har allt utanför fönstren. Det är därför jag valt bort TV. Ni kommer att få det så bra hos mig. Spänning, action, romantik och myspys… och om ni har tur… ett par djupa sniff på min Laphroaig. Mark Lanegan, tomten min, är du på benen? Thåström, du är ju inne på aukustiskt numera och går säkert bara och dräller ändå? Hm, vad säger ni? Tjafsa inte nu utan ta bladet från munnen. Ja?

Det var väl det jag visste. Jag stapplar upp och sätter på kaffe så länge, så kommer ni väl snart…

Annonser

9 kommentarer

Under Hemmet, Musik, Thåström, Tom Waits, Whisky, cigarrer

9 svar till “Hetast i stan: lilla blå scenen!

 1. morry

  åh sweetie. Jag har en egen dans som jag kan dansa för dig. Men jag är ju ingen av de där grabbarna… Fast snickra bokhyllor kan vi göra! Det blir grymt!

 2. Lilla Blå

  Morry: Du kan vara förband. Dansband(!öh?)Och så är du naturligtvis med på efterfesten. Jag tror det kan bli bra. Mycket bra.

 3. Om inte annat kommer mitt band naturligtvis vilken dag i veckan som helst. Men då får du ordna följande rajjder:

  2 flak öl (starka)
  2 paket lucky strike
  2 paket röd marlborough
  2 paket vit – ” ” –
  1 flaska billig sprit
  6 hyggliga mackor
  6 filtar + plats att sova på
  knark.

 4. Lilla Blå

  Dr No: Det där går bort direkt. Lucky Strike?! Marlboro!? I mitt hus?! No way. Möjligen en cigarr eller två. Med alla fönster på vid gavel.

  Vad lirar ni förresten?

 5. bluespunk. Och står du för finröka är vi naturligtvis inte de som säger nej.

  myspace.com/rideemondown

  (som vanligt är det inte mannen på bilden som har spelat)

 6. Jag kan skicka över 18 och ett gäng klassiska hornkonserter 🙂 Han sjunger gärna en stump oxå!

 7. Lilla Blå

  Prue: Horn? Njaaaaeee…. i och för sig skulle det kanske skrämma väck kvartersgangstrarna.

  Dr No: Jag bjuder alltid på finröka – om jag bjuder. 😉

 8. storaB

  Har tänkt samma tanke. Jag vet inte vilka jag skulle bjuda bara.

 9. Vi kan förståss inte mäta oss med något sånt här:
  http://omniaabsurdumest.blogg.se/2008/august/no-pussy-blues.html

  så det är nog säkrast att inte bränna sparpengarna på en dyr resa söderöver bara på grund av högst osäkra förhoppningar om att få smaka en högklassig röka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s